• Online Yardım
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • 0(216) 643 00 60
  • EN YAKIN ECZANE
Sadece Eczanelerde

A Vitamini

Havuç, biber, yeşil yapraklı sebzeler ve ciğer gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.
B1 Vitamini, Vitamin B1

B1 Vitamini

B1 vitamini, tam tahıllar, et ve kabuklu yemişler gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

B2 Vitamini, Vitamin B2

B2 Vitamini

B2 vitamini, süt, süt ürünleri, tam tahıllar ve et gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

B3 Vitamini, Vitamin B3, Niasin B3, B3 Niasin

Niasin

Niasin, diğer adıyla B3 vitamini balık, et, ve süt ürünleri gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

B5 Vitamini, Vitamin B5

Pantotenik Asit

Pantotenik Asit, diğer adıyla B5 Vitamini tam tahıllar, et, ve mantar gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

B6 Vitamini, Vitamin B6

B6 Vitamini

B6 vitamini, tam tahıllar, patates ve et gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

 

Biotin, Biyotin

Biotin

Biotin, Biyotin yada diğer adıyla B7 ve H vitamini Süt, yumurta, ve kabuklu yemişler gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Folik Asit, Folic Acid

Folik Asit

Folik Asit, Folic Acid yada diğer adıyla B9 Vitamini, yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, tahıllar ürünleri gibi besin kaynaklarında bulunur.

B12 Vitamini, Vitamin B12

B12 Vitamini

B12 vitamini, diğer adıyla cobalamin balık ve et gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

C Vitamini, Vitamin C

C Vitamini

C vitamini, diğer adıyla askorbik asit narenciye, biber, kır iğdesi gibi besin kaynklarında bulunmaktadır.

D Vitamini, Vitamin D

D Vitamini

D vitamini, diğer adıyla kolekalsiferol veya ergokalsiferol. Uskumru, Ringa , ciğer , yumurta sarısı ve mantar gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Fonksiyon:

                 * D vitamini kalsiyumun ve fosforun normal emilimine/kullanımına katkıda bulunur.
                 * Normal kan kalsiyum düzeyine katkıda bulunur.
                 * Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
                 * Normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur.
                 * Normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur.
                 * Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
                 * Hücre bölünmesinde görevi vardır.


Beslenme Referans Değeri : 10 μg = 400 IU

Miktar: Yaklaşık 40 g ringa balığı ve yaklaşık 500 g dana ciğer.

Bilgi: Yeterli gün ışığında vücut D vitamini üretebilir. Bitkisel kaynaklı D vitamini ergokalsiferol, hayvansal kaynaklı D vitamini kolekalsiferol olarak bilinmektedir.


*26.01.2017 tarih ve 29960 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği
**Besin miktarları Beslenme Referans değerlerine göre belirtilmiştir.

E Vitamini, Vitamin E

E Vitamini

E vitamini, diğer adıyla tokoferol biktisel yağlar, kabuklu yemişler ve tahıl ruşeymi gibi besin kaynaklarında bulunmaktadır.

K Vitamini