• Sıkça Sorulan Sorular
  • 0(216) 643 00 60
  • en yakın eczane EN YAKIN ECZANE
nutraxin eczanelerde Eczanelerde
İyot, iyot

İyot

İyot: Deniz balıkları, kabuklu deniz hayvanları ve iyotlu masa tuzları gibi kaynaklarda bulunur.

Kalsiyum eksikliği

Kalsiyum Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum: Süt, peynir, yağlı tohumlar, fındık, baklagiller, lahana ve brokoli gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Krom

Krom Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Krom: Kepekli yada buğdaylı ürünler, brokoli, ve maya gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Demir

Demir Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Demir: Kepekli ürünler brokoli ve maya bi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Potasyum

Potasyum Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Potasyum: Meyve, sebze ve baklagiller gibi kaynaklarda bulunur.

Bakır

Bakır

Bakır: Fındık, kepekli ürünler ve kakao gibi kaynaklarda bulunur.

Magnezyum

Magnezyum Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Magnezyum: Kepekli ürünler, yulaf ezmesi, ceviz, uskumru ve yeşil sebzeler gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Manganez

Manganese Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Manganez: Kepekli ürünlerde, baklagiller, avokado ve yapraklı sebzelerde bulunur.

Fonksiyon:

* Normal enerji oluşumu metabolizmasına katkıda bulunur.
* Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
* Bağ dokusunun normal oluşumuna katkıda bulunur.

Beslenme Referans Değeri: Günlük 2 mg 

Miktar **: Yaklaşık 45 g yulaf ezmesi veya 500 g fasulye

Bilgi: Vücuttaki manganezin çoğu kemikte bulunmaktadır.




*26.01.2017 tarih ve 29960 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği
**Besin miktarları Beslenme Referans değerlerine göre belirtilmiştir.

 

Fosfor

Fosfor Ne İşe Yarar?

Fosfor: Et, sosis, balık, meyve tohumları ve işlenmiş peynir gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Selenyum

Selenyum Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Selenyum: Balık, fındık, mantar ve et gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.

Çinko

Çinko

Çinko: Et, süt, balık, yumurta, buğday, fındık ve istiridye gibi farklı besin kaynaklarında bulunmaktadır.